Дясната ръка на Елизабет II Дики Арбитър разказва своята история за

...
Дясната ръка на Елизабет II Дики Арбитър разказва своята история за
Коментари Харесай

Кой световен лидер си позволяваше да говори на кралица Елизабет II на малко име?

Дясната ръка на Елизабет II Дики Арбитър разказва своята история за нея в ефира на NOVA. Той е дълготраен публицист до момента в който не получава предложение да стане нейн представител. За своите 12 години в двореца – от 1988 до 2000 година, той е видял всичко - от пожара в замъка " Уиндзор ", до най - мрачните дни за английската монархия - гибелта на принцесата на народа - Даяна.

" Тя харесваше президента Айзенхауер. Разбираше се и с Рейгън, с който имаха обща пристрастеност – конете. Харесваше Джордж Буш – младши. Чувстваше се доста удобно в компанията му ", споделя той.

По думите му Нелсън Мандела е бил единственият международен водач, който наричал кралицата по име – Елизабет.  " Тя беше негов огромен обожател.  А той евентуално беше решил, че е задоволително самоуверен, с цел да я назовава по име. И кралицата не се подразни. Но имаше други, без които умерено можеше да мине. Не харесваше Николае Чаушеску от Румъния. Дори се скри един път в храстите в градината, тъй като той и брачната половинка му бяха вмъкнали кучето си в самолета по време на публична аудиенция и го разхождаха към Бъкингамския замък. Тя се скри в храстите, с цел да избегне среща с тях ", спомня си Арбитър.

" Тя смяташе Борис Елцин за занимателен, когато беше изтрезнял. Като цяло гледаше да се схваща със международните водачи, тъй като това беше работата ѝ ", твърди той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР